Yumurtlama dönemi hesaplama programı uygulama nasıl hesaplanır yumurtlama günüm ne zaman?

Yumurtlama saati (dönemi) hesaplama yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, bir bayanın gebe kalabilme şansı yumurtlama günü, yumurtlamasının olduğu gün sona eriyor. Yumurtlama dönemi (ovulasyon) hesaplama programı ile kolayca tespit ediliyor. O zaman yumurtanın yumurtlama olduktan sonraki ömrünün 12 saat, spermin kadın genital sistemindeki yaşam süresinin ortalama 48-72 saat olduğunu düşünürsek bir bayanın bir ayda gebe kalabilme şansının en yüksek olduğu dönem yumurtlamanın olduğu gün ve bundan önceki iki gündür.

Bu dönemin doğru olarak tespit edilmesi gebelik şansı üzerine, gebe kalabilme üzerine olumlu yönde etkide bulunacaktır. İşte bu zamanı doğru olarak belirleyebilmek için idrarda yumurtlama testleri kullanılmaktadır. Aslında bunun mantığı şuna dayanıyor.


YUMURTLAMA DÖNEMİ HESAPLAMA PROGRAMI

Adet dönemleri ortalama süresi:  gün
(Adet kanamasının başladığı ilk tarihten diğer adet kanamasının başladığı ilk tarihe kadar geçen süre)
Son adet kanamasının başladığı tarih (son adetin ilk günü):


Ay:
Gün:
Yıl:



Olası Yumurtlama (ovulasyon) tarihiniz:
Tam yumurtlamanın olacağı dönemde yumurtanın çatlaması için beyin LH hormonu dediğimiz bir hormonun yükselmesini sağlayarak yumurtayla haberleşip olgun hale gelen yumurtanın çatlamasını sağlıyor. İşte bu hormon kanla birlikte idrarda da kandan sonra böbrekten süzülerek kan dolaşımından böbreklere geçip böbreklerle süzülüp idrara geçtiği için idrarda da yükselmeye başlıyor.