Zürafa desenli rulo pasta nasıl yapılır? yapımı tarifi malzemeleri hakkında bilgi

Zürafa desenli rulo pasta nasıl yapılır? diye merak edenler için Zürafa desenli rulo pasta yapımı, tarifi ve malzemeleri hakkında bilgi sitemizde.

Zürafa desenli rulo pasta tarifi


4 yumurtanın akı derince bir kaba alınarak köpürünceye kadar çırpılır. 1 su bardağından bir parmak az şeker yavaş yavaş ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

4 yumurtanın sarısı teker teker karışıma eklenerek çırpılır. 1 su bardağından 1 parmak eksik un, bir çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edilerek karıştırılır.

Hamurdan 4 yemek kaşığı kadar bir kaseye alınır. Ayrılan hamura 2 tatlı kaşığı un eklenerek çırpılır. Kalan hamura bir yemek kaşığı kakao eklenerek karıştırılır.

Zürafa deseni çizilmiş yağlı kağıt ters çevrilerek fırın tepsisine yerleştirilir. Sade hamur sıkma torbasına alınarak veya sıkma torbası yoksa bir çay kaşığı yardımı ile çizgilerin üzerine yerleştirilir.

Boşluklar kakaolu hamurla doldurulur. Desenin kolay anlaşılır olması açısından ilk yapışınızda bu şekilde çizerek yapmanızda fayda olabilir veya dilerseniz çizmeden de yapabilirsiniz.

190 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Muhallebisi için 2 su bardağı süt, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı şeker karıştırılarak pişirilir.

Kaynayan muhallebiye 1 paket vanilya ve 75 gram tereyağı eklenerek hızlıca çırpılır ve ocaktan alınır. 

Fırından alınan Kekin üzerine ilk sıcaklığı giden muhallebi yayılır. 1 adet muz ikiye kesilerek kekin kısa kenarına yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır.

Birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.