Engellilerle empati kurmak için bir günlüğüne engelli oldular

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Engelsiz Şehirler Projesi kapsamında Nallıhan Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezi ve Gazi Üniversitesi

İletişim Fakültesi işbirliği ile kısa film ve kamu spotu çekildi
Çekimler sırasında Nallıhan Şoförler Odası Başkanı Erdoğan Mutlu, kolları olmayan engelli vatandaşı, Vakıf Müdürü Hasan Olum, görme engelli vatandaşı, Belediye Yazı İşleri Müdürü Günay Ar, ortopedik engelli vatandaş olarak bir gün boyunca kamu hizmeti verdi.
Engelli vatandaşların yaşamlarına dikkat çekilen projede görev alan Hasan Olum, engelli olmanın zor olduğunu belirterek, bu görevle bir gün de olsa engelli olmanın ne olduğunu anladığını belirtti.

Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, yaptığı açıklamada, proje ilerleyen dönemlerde değişik etkinlik ve faaliyetlerle engelli vatandaşlara empati yapılacağını ve hedeflerinin Türkiye'de engelsiz şehirlere örnek olacak 'engelsiz Nallıhan' olduğunu ifade etti.
Belediye Başkanı Adnan Okur ise ilçede yaptıkları ve yapacakları değişikliklerle engellilerin zorlanmadan yaşayabileceği bir yer olmayı amaçladıklarını ifade etti
Çekimler sırasında engelli yerine geçen görevlilerin zorlandığı görüldü. Görüntüler Engelliler Haftası'nda Nallıhan'da çeşitli etkinliklerle gösterilecek.