40 haftalık gebelikte neler olur doğum belirtileri kasılmalar kahverengi leke

40 haftalık gebelikte resmi olarak gebeliğinizin son haftasındasınız ve artık gebeliğiniz sona ermekte, çok keyifli bir gebelik geçirmiş olduğunuzu ve güzelde bir doğum hikayeniz olmasını diliyoruz. Sizin için özellikle dikkat edeceğiniz şeyler son hafta düzenli takiplerinize gitmeniz, bebeğinizin amniyotik sıvısının düzenli takip edilmesi, gerekiyorsa doppler ultrasonla göbek kordonundaki akımın kontrollerinin yapılması ve amniyotik sıvı içerisindeki kalp atımlarının nst ile dinlenmesi olacaktır.

Bu dönemdeki kontrollerinizin sıkı olması sizi birazcık yoracaktır, ama bebeğinizin sağlığı açısından kadın doğum hekimleri açısından çok önemlidir. Yine bu dönemde sizin için en önemli işaret bebek hareketlerinizdir. Hareketlerde bir azalma hissettiğiniz anda doktorunuza bu durumu mutlaka bildiriniz.

Özellikle sıvı gelmesi, kanama olması, doğum ağrılarının şiddetli, düzenli ve yoğun olarak gelmesi doğum başlangıcının işaretidir. Bizim için en önemli olan amniyotik sıvının içerisinde yeşil partiküller bulunursa, bu bebeğin kakasının sıvısına bulaştığının ve belki de biraz sıkıntılı olduğunu işareti olabilir.

Yine kanamalı durumlar bizim için önemlidir. Rahimdeki kasılmalar çok uzun sürer, ağrısı yoğun bir şekilde devam ederse yine acil bir şekilde hastaneye gitmeniz gerekmektedir. Bunun dışında sıvınızın gelmesi, doğum eyleminizin başlaması sizi çok paniğe boğmasın. Çünkü en kısa doğumlar bile en azından 8-12 saatlik bir travay sürecine sahiptir.