Ofis çalışanları yağlanma ve kilo alımını nasıl önleyebilir? hakkında bilgi

Ofis çalışanlarının en büyük problemi hareketsiz beden gücü olmadan tamamen zihinsel çalışmalarıdır. O nedenle hareketsizlikle birlikte sağlıklı bir beslenme profili çizmeleri gerekiyor. Çizmeleri gereken profil sabah güzel bir kahvaltı öğünüyle güne başlamaları, poğaça ve simit tarzı olmayan yağ ve karbonhidrat oranı yüksek olmayan bir kahvaltı ile başlayıp, onu takip eden güzel bir öğlen yemeği ile devam ettirmeleri isteniyor.

Ofis çalışanları yağlanma ve kilo alımını nasıl önleyebilir?

Ofis çalışanları iş yerinde imkanları varsa orada çıkan yemekleri tercih edip, dışarıdan mümkün olduğunca yemek yememeleri öneriliyor. Çıkan yemeklerde de karbonhidrat, pilav, makarna hamur işleri ve tatlıları tercih etmeden daha çok sebze, protein, salata ağırlıklı, bunu destekleyen yoğurt gurubuyla güzel bir öğün yapmaları isteniyor.

Daha sonraki saat diliminde abur cubur tercih etmeden çikolata, bisküvi gibi karbonhidrat oranı, yağ oranı yüksek olan yiyecekleri tercih etmeden daha sağlıklı atıştırmalıklar ceviz, fındık, badem gibi kuru meyve, kuru kayısı, kuru incir, yaş meyveler, süt, yoğurt gibi daha sağlıklı atıştırmaları tercih ederek devam etmeleri isteniyor.

Çünkü öğlen ile akşam süreci biraz uzun, eve ulaşma süreçleri uzun olanlar da muhakkak bir ara öğün isteniyor. Akşam da eğer çok geç saatlerde eve uğraşıyorlarsa mümkün olduğunca hafif yemekler, sebze, protein çok ağır olmayan çok çeşit ihtiva etmeyen yemekleri tercih etmeleri isteniyor.

Su tüketimi gün içerisinde mümkün olduğunca arttırmaları, kilogram başına ortalama 200-250 mililitre, ortalama 6 ile 10 bardağa kadar ulaşılabilecek su içmeleri isteniyor. Ve tabii ki günlük aktivitelerini araştırmaları, spor yapma şansları varsa üç dört gün muhakkak egzersiz, ama yoksa günlük aktivitelerini arttırmaları isteniyor. Asansör yerine merdiven kullanmaları, bir yere giderken araç kullanmadan gitmeleri gibi gün içerisindeki aktivitelerini arttırmaları öneriliyor.