Gerçek Krem Karamel nasıl yapılır fırında kaç dakikada kaç derecede pişer malzemeleri nelerdir? kısaca tarifi

Gerçek Krem Karamel nasıl yapılır, fırında kaç dakikada ve kaç derecede pişer, malzemeleri nelerdir? kısaca Krem Karamel tarifi sitemizde.

Krem karamel tarifi


Yarım su bardağı toz şeker bir teflon tavaya alınır, üzerine birkaç damla su serpilir ve karamelize edilir. Şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırılır. 

Derin bir kaba 7 adet orta boy ya da 9 adet küçük boy yumurta alınır. Bir su bardağı toz şeker eklenir ve çırpılır.

1 paket vanilya eklenir, son olarak bir litre süt eklenir ve biraz daha çırpılır. Karamelize olan şekerin ilk sıcaklığı gittikten sonra kaselere eşit şekilde boşaltılır. 

Fırın tepsisine sıraladığımız kasenin yarısını örtecek şekilde su eklenir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında içi pişene kadar krem karamel tatlımız pişirilir. 

Tatlının pişip pişmediğini anlamak için bıçak sokulduğunda süt gelmeyecek durumda olması gerekiyor. 2-3 saat soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.