Teknik nedir ne demek ne anlama gelir? gelişimi hakkında bilgi

TEKNİK çeşitli sanat, bilim ve meslek alanlarında kullanılan araç gereç, bilgi ve yöntemlerin hepsi. Teknik, özellikle uygulamalı doğa bilimlerini kapsamına alan bir kavramdır. İnsanoğlunun doğa olanaklarından ve verilerinden yararlanmak amacıyla yapıp kullandığı araçlar, aygıtlar, deneyler ile elde etmiş olduğu her çeşit bilgi, beceri, sanat ve bütün bunların yaşamdaki uygulanış biçimleri, teknik kavramının özünü oluşturur.

Bu geniş anlamıyla teknik, insanla birlikte başlamıştır; yenebilecek bitkilerin toplanması ve ilkel araçlarla yapılan avcılık, atalarımızın elde etmiş olduğu çok önemli teknik başarılardır. Uygarlıkla birlikte teknikte gelişerek, çağlar boyu her çeşit üretim, yapım ve sanat işlerinde uygulanmıştır.


Özellikle Sanayi Devrimi’nden sonra (18. yüzyılın sonları ve 19. yüzyılın başları), teknik alanda çok büyük gelişmeler sağlanarak makine çağına geçilmiş ve çağdaş uygarlığın temelleri atılmıştır. Daha sonra elde edilen teknik gelişmeler sonucunda bugünkü uygarlık düzeyine ulaşılmıştır.


İnsanoğlu var olduğu sürece, bu alandaki gelişmeler de sürüp gidecektir. Önemli olan, bu alanda elde edilen gelişmeleri, insanların yararı ve mutluluğu için kullanabilmektir.