Tarçın nedir ne işe yarar nasıl bir bitkidir anavatanı neresi? hakkında bilgi

TARÇIN Defnegiller familyasından ağaç (Cinnamomum) ve aynı ağacın kabuğundan elde edilen baharat. Anayurdu Güney ve Güneydoğu Asyadır; her mevsimde yeşil ve kokulu bir ağaçtır. Bu ağacın Çin tarçını, Seylan tarçını vb. gibi türleri vardır.

Baharat olarak kullanılan tarçın, bu ağaçların üç dört yıllık dallarının kabuğundan elde edilir. Bunun için önce dalın kabuğu soyulup çıkarılır, sonra kurutularak 30-35 cm uzunluğunda ve açık kahverenginde parçalar durumuna getirilir.


En iyi tarçın türü Seylan tarçınıdır; Seylan tarçını ayrıca tıpta bazı şurupların içinde uyarıcı ve kuvvet verici olarak kullanılır.