Soğan nedir özellikleri nelerdir nasıl bir bitkidir? hakkında bilgi

SOĞAN yemeklere tat vermek için çok kullanılan, keskin kokulu, acı bitki (Allium cepa). Çok eskiden beri tarım bitkisi olarak yetiştirilir.

Bileşiminde kükürtlü, uçucu ve acı bir yağ bulunduğundan doğranırken gözü yaşartır. Birtakım bitkilerin, özellikle zambakgillerden çiğdem, lale, sarımsak, soğan gibi bitkilerin toprak altında kalan yuvarlak kısmına da soğan denir.


Her iki anlamda da soğan düz bir tabla ile buna bitişik kat kat pul şeklinde yapraklarla sarılı bir tomurcuktur. Tablanın altında saçak kökler bulunur.


Soğan bu haldeyken sökülmezse, ortasından içi boş uzun bir sap sürer ve onun ucunda salkım halinde çiçekler açar, küçücük siyah tohumlar verir.