MAKARNA çeşitli biçimlerde kesilerek kurutulmuş irmik ya da buğday unu hamuru. Hamurlu bir besin maddesi olan ve evlerde çok kullanılan makarnanın birçok çeşidi vardır: Makarna, tel şehriye, arpa şehriye, erişte, kuskus vb.
Halkın başlıca gıdasını oluşturan bu besinler ilk kez İtalya’da yapıldı ve bu sanayi sonradan diğer ülkelerde de çok gelişti.
Makarna yapımında glüten yada nişasta ile karıştırılmış un veya ince irmik kullanılır, bu da safran ya da zerdaçal ile renklendirilir.
Böylece elde edilen makarna hamuruna, bazen yumurta ve tereyağ da katılır; sonra da hamurdan, çeşitli makine ve araçlar kullanılarak, makarna çeşitleri yapılır.
Halkın başlıca gıdasını oluşturan bu besinler ilk kez İtalya’da yapıldı ve bu sanayi sonradan diğer ülkelerde de çok gelişti.
Makarna yapımında glüten yada nişasta ile karıştırılmış un veya ince irmik kullanılır, bu da safran ya da zerdaçal ile renklendirilir.
Böylece elde edilen makarna hamuruna, bazen yumurta ve tereyağ da katılır; sonra da hamurdan, çeşitli makine ve araçlar kullanılarak, makarna çeşitleri yapılır.