Konfeksiyon nedir ne anlama gelir işi nasıl yapılır? hakkında bilgi

KONFEKSİYON çeşitli ölçülerde seri halde yapılan ve satılan hazır giyim eşyası. Hazır giyim eşyası yapımı ve satımı günümüzde hızlı ilerlemeler göstermiş ve bu alanda büyük sanayi kuruluşları meydana gelmiştir. Bunun sonucu bireysel çalışan terzi ve atölyelerin sayısı giderek azalmaya başlamıştır. Nüfus artışıyla orantılı olarak konfeksiyonculuğun gelişmesi, giyim probleminde rahatlık sağlamıştır.


Konfeksiyon atölyelerinde giyecekler, cansız mankenler üzerinde alınan değişik ölçülere göre çıkarılan patronlar yardımıyla kesilir ve provasız dikilir, hazırlanmış olan giyim eşyasının satışı toptancılar aracılığı ile satış yerlerine gider.

Model seçimini müşterilerin isteklerine ve yılın modasına göre büyük mağaza sahipleri yapar ve bu modellerin çeşitli bedende ve değişik kumaşlarla dikilmesini imalatçılardan ister.

Konfeksiyonculukta her konuda uzmanlaşmış elemanlar çalıştırılır. Patron çıkarmak, ölçülemek, makasçılık, dikişçilik, ütücülük, el işçiliği, nakışçılık vb. işlemler yetişmiş ustalarca yapılır.