Tüp bebek gebelik (hamilelik) haftası hesaplama makinesi

Tüp bebek gebelik haftası otomatik hesaplama programı arayanlar için adet tarihine göre, yumurta toplama tarihine göre, Embriyo transfer tarihine göre ve Blastokist transfer tarihine göre hesaplama yapabilen tüp bebekte otomatik gebelik hesaplama programı hazırladık. Tüp bebekte hafta hafta gebelik hesaplama yapmak için tıklayınız.


Normal gebelikte de, tüp bebek tedavisi ile elde edilen gebelikte de Tüp bebek (hamilelik) gebelik haftası hesaplama yaparken önemli olan son adet tarihidir. Son adet tarihine göre tüp bebek (hamilelik) gebelik haftası hesaplama yapılır. 

Normal gebelik süresi 40 haftadır, yani 280 gün üzerinden hesaplanır. 37 hafta ve üzeri miad kabul edilir. Özellikle 37. haftayı doldurduktan sonra miad dönemde normal doğum yada sezaryen şeklinde planlanabilir.


TÜP BEBEK GEBELİK HAFTASI HESAPLAMA


Son adetin başladığı tarihe göre Tarihi girin:
Yumurta toplama tarihine göre
Embriyo transfer tarihine göre
Blastokist transfer tarihine göre

Tahmini doğum tarihiniz:
Gebelik haftanız:
Tüp bebek tedavisinde de son adet tarihine göre hesaplama yapılmaktadır. Hastalar transfer tarihine dikkate alarak hesaplama yoluna gidiyorlar ama hesap hatası oluyor. Hem normal gebelikte, hemde tüp bebekte önemli olan son adet tarihidir. 

Son adet tarihine göre 280 gün üzerinden gebelik takipleri yapılır. 3 aylık dönemler şeklinde embriyo gelişimi, fetusun gelişimi, bebeğin gelişimi şeklinde takipler yapılır.