HAVUÇ turuncu renkte kazık köklü otsu bitki (Daucus carota). Yaprakları maydonozunkine benzer. Yenen kısmı etli ve kalın bir dokusu olan köküdür. Köküne de havuç denir.
Şeker ve vitamince (özellikle A vitamini) zengin bir sebzedir. Turşusu, salatası ve kızartması yapılır.
Havuç iki yıllık bir bitkidir. Birinci yıl kökleriyle besin toplar. Eğer o yıl kökü sökülüp alınmazsa ikinci yıl sap sürüp, çiçek açarak, tohum yapar.
Dökülen tohumlardan yeniden kalın köklü havuç bitkisi oluşur.
Şeker ve vitamince (özellikle A vitamini) zengin bir sebzedir. Turşusu, salatası ve kızartması yapılır.
Havuç iki yıllık bir bitkidir. Birinci yıl kökleriyle besin toplar. Eğer o yıl kökü sökülüp alınmazsa ikinci yıl sap sürüp, çiçek açarak, tohum yapar.
Dökülen tohumlardan yeniden kalın köklü havuç bitkisi oluşur.