Tüp bebek fiyatları nedir kaç gün sürer kimlere uygulanır tedavisi ne kadara mal olur?

Tüp bebek fiyatları Tüp bebek tedavisi ne kadara mal olur? Çocuklar kuşkusuz dünyanın en güzel varlıkları. Evli çiftlerin de en büyük hayali. Ama bazen çiftler doğal yollarla çocuk sahibi olamayabiliyor. İşte o zaman da devreye tüp bebek tedavisi giriyor. Peki kimler nasıl ve belki de en önemlisi ne kadarlık bir bütçeyle tüp bebek tedavisi olabilir? Özellikle çiftlerin en çok merak ettiği sorular arasında tüp bebek tedavisi ne kadara mal olur ve Devlet tüp bebek tedavisinin ne kadarını karşılar? yer alıyor. İşte tüp bebek maliyeti ve Tüp bebek deneme sınırı…


Tüp bebek fiyatları devlet ne kadarını karşılıyor, yaş sınırı nedir?

Tüp bebek tedavisine başlayabilmeniz için normal yollarla gebe kalamadığınıza dair bir sağlık raporu almanız gerekiyor. Bu sağlık raporunu aldıktan sonra Devlet hastanelerinde 3 denemeyi ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz. Ama özel bir Merkez seçerseniz de Devlet desteği devam ediyor.

Devlet 40 yaşın altında, yani 40 yaşından gün almamış, 23 yaşını tamamlamış kişilerde ilk üç denemeyi ödemeyi taahhüt ediyor. Ama çiftlerin en az 3 yıldır evli olması ve 5 yıllık sigortalılık sürecinde 900 Prim gününün ödemesi şartı var.

Bu şartları taşıyanların SGK anlaşmalı özel merkezlerde tüp bebek yapmak istediklerinde 1. denemede %30, 2. de yüzde 25, 3. denemede ise yüzde 20 oranında tutarı karşılamaları gerekiyor. Tüp bebek tedavisi için yaklaşık olarak 8 bin ila 10 bin lira arasında bir para harcanır. Bunların içerisinde ilaçlar, yapılan uygulama, muayene ücretleri dahildir.

Tüp bebek tedavisi ne kadara mal olur?

Tüp bebek tedavileri belli bir teknolojinin kullanılmasını gerektirmekte ve belli bir maliyete yol açmaktadır. Devlet tarafından yapılan tedavilerde heyet raporu alınan durumlarda Devlet destek olmaktadır.

SGK anlaşması olan merkezlerde de heyet raporunun sağladığı kısım kullanılmakta, onun dışında eğer fark var ise bu fark hastadan talep edilmektedir. Normalde özel sektördeki tüp bebek uygulamalarında ortalama 5 ile 6 bin lira civarında bir fiyat verildiğini bilmekteyiz. Çiftler için bu da makul bir rakam gibi durmaktadır.

Çünkü bugün artık tüp bebek tedavisinde bir kişi için kullanılan sarf malzemelerin dahi fiyatı bin liraları geçmektedir. Buna işletme maliyetlerini kattığınız zaman, personel masrafları olsun, elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi, bu maliyetler 3-4 bin liraları bulabilmektedir. Onun da üzerine az ya da çok bir kar konulduğunu düşünürsek bu rakamlar 5-6 bin lirayı bulabilmektedir.

İlaçlar bu maliyetin aslında dışındadırlar, ilaçlar da genellikle bayanın yaşına bağlı olarak bin ila iki bin lira arasında değişmektedir ve bu ilaçların da mutlaka kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde çok yumurta elde etmek ve tüp bebekte başarı sağlamak mümkün olmayacaktır. Aslında maddi, manevi ve yorucu olan bu tedaviden de yüksek oranda beklentisi olan çiftleri de ve bu beklentilerini karşılamak için sağlıklı bir tüp bebek tedavisi yapılmaktadır.

Tüp bebek deneme sınırı nedir?

Tüp bebek için 6 deneme idealdir. Tıbbi olarak da kanıtlanmış bir rakamdır ve hastaların çok büyük bir bölümü bu 6 defa deneme sonunda zaten çocuk sahibi olurlar.