Hamilelikte 28. hafta annedeki değişiklikler anne karnında bebek gelişimi ve görünümü

Hamilelikte 28. hafta son 3. bölüm denilen üçüncü trimesterin başlangıcıdır. Bebek için de çok ciddi bir milattır. Çünkü akciğer gelişimini yavaş yavaş organize ettiği bir haftadır. Günümüzde artık 28. haftadan itibaren doğan bebeklerin sağlıklı bir şekilde yaşama şansı çok yüksek yüzde 90'lar civarındadır.

Ama tabii erken doğum açısından da riskli bir dönemdir. Bu nedenle buna ait bulgular, kasılmalar, bel ağrıları bunları çok dikkat edeceğiz. Artık yavaş yavaş sırt üstü yatmalar dan vazgeçme zamanınız başlıyor. Çünkü sırt üstü yattığınız zaman bacaklardan toplanan büyük kanı taşıyan damarınıza rahiminiz büyük bir bası yapabiliyor ve buna bağlı olarak tansiyon düşüklüğü yaşayabilirsiniz.

Bu hem sizin için kötü bir his, hem de bebeğiniz kanlanma düzenini bozabilecek bir durumdur. Bu nedenle genellikle sol yan tercih olmak üzere yan yatışlara dikkat ediniz. Sizin için yine eğer herhangi bir erken doğum riskiniz yoksa günlük hayatınıza, çalışma hayatınıza keyifle devam edeceğiniz bir gebelik haftanız dır.