Gebelikte 22. hafta annedeki değişiklikler anne karnında bebek gelişimi ve görünümü

Gebelikte 22. hafta bebeğin tüm organlarının gelişiminin tamamlandığı ve anatomik olarak kontrol edildiği önemli haftalardır. Bu nedenle doğum doktorunuz mutlaka sizin detaylı ultrasonunuzu yapacak yada buna yönelik bir yönlendirme gerçekleştirecektir.

Detaylı ultrasonda bebeğin tüm anatomik özellikleri kontrol edilerek sağlıklı bir fetusa sahip olup olmadığınız yönünde taranacaksınız. Yine gebelik şekeri yönünden taranmak için haftalarınız uygun döneme ulaştı.

Bebeğiniz açısından baktığınızda onun içinde keyifli bir haftadır. Artık duyu organları ve hisleri yavaş yavaş kendine geliyor. Parmaklarını hissedebiliyor. Bu nedenle el kol hareketlerini, kendine dokunuşlarını yavaş yavaş ultrasonda takip edebileceksiniz.

Aynı zamanda uyku düzenine de yavaş yavaş sahip olacak. Hatta gebelik takibi boyunca dikkat ederseniz belli pozisyonlarda uyumayı sevecek, elini yanağının altına alabilir, başını arkaya doğru atabilir ve doğumdan sonra da bu şekilde uyku düzenine sahip olduğunu izlemleyebileceksiniz.