AHLAT (Pyrus elaeagnifolia Pallas) Kafkaslarda 16 türü bulunur. Ahlat, yetiştiği bölgelerde dağlık ve ormanlık alanlara dağılmıştır. Ülkemizde iki türü (P. elaeagnofolia, P. kotschyanus) yetişir. Drog olarak P. communis ve P. caucasica’dan istifade edilir. Çok değişik alanlarda yetişmektedir.
Mahalli adı: Yabani Armud, armut, Aklap, Alfat, Argun, Banda, Çördük, Çötür, Çövür, Kerte, Panta, Zingit.
Ahlat içerikleri
Yaprağın terkibinde %O.O1 alkaloitler, %0.13 glikozitler, %3 flavonoidler, %45.5 C vitamini, %0.26 muhtelif asitler tespit edilmiştir. Meyvelerinde %12 şeker, %4.2 pektin maddeleri, %2.5 muhtelif asitler %65 mg. C vitamini, %5.6 karotin ile Bl vitaminleri tespit edilmiştir.
Mahalli adı: Yabani Armud, armut, Aklap, Alfat, Argun, Banda, Çördük, Çötür, Çövür, Kerte, Panta, Zingit.
Ahlat içerikleri
Yaprağın terkibinde %O.O1 alkaloitler, %0.13 glikozitler, %3 flavonoidler, %45.5 C vitamini, %0.26 muhtelif asitler tespit edilmiştir. Meyvelerinde %12 şeker, %4.2 pektin maddeleri, %2.5 muhtelif asitler %65 mg. C vitamini, %5.6 karotin ile Bl vitaminleri tespit edilmiştir.