ADA SOĞANI Akdeniz çevresindeki ülkelerde yayılış gösterir. Güney Asya ve Balkanların Güneyinde yetişir.
Araplar askil, Fransızlar peri sümbülü, olarak isimlendirir. Yurdumuzda, Batı ve Güney Anadolu bölgelerimizin kıyı kesimlerinde taşlı ve boş alanlarda, orman altında yetişir.
Muğla ve Antalya’da yaygındır. Toroslar bölgesinde, bazı dağ köylerinde yetiştirilmektedir.
Mahalli adı: Deniz soğanı, ak soğan, beyaz soğan, şalgaba, ölü soğan, nuteşir soğanı.
Ada soğanından, Eski Mısırlılardan beri ilaç yapımında faydalanılmaktadır. Adasoğanı; şeker, tanen, reçine ve glicascillaren, scillaren, stendler, kalsiyum okzalat, organik asitler, müsilaj, saponin içermektedir.
Araplar askil, Fransızlar peri sümbülü, olarak isimlendirir. Yurdumuzda, Batı ve Güney Anadolu bölgelerimizin kıyı kesimlerinde taşlı ve boş alanlarda, orman altında yetişir.
Muğla ve Antalya’da yaygındır. Toroslar bölgesinde, bazı dağ köylerinde yetiştirilmektedir.
Mahalli adı: Deniz soğanı, ak soğan, beyaz soğan, şalgaba, ölü soğan, nuteşir soğanı.
Ada soğanından, Eski Mısırlılardan beri ilaç yapımında faydalanılmaktadır. Adasoğanı; şeker, tanen, reçine ve glicascillaren, scillaren, stendler, kalsiyum okzalat, organik asitler, müsilaj, saponin içermektedir.