32 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler anne karnında bebek gelişimi ve görünümü

32. gebelik haftası artık sizin için keyifli bir hafta ama zorlaşan da bir haftadır. Bebeğiniz 1,5-2 kilo arasında ve oldukça büyüdü, sizde ağırlaştınız. Günlük hayatımızla ilgili çok fazla fonksiyonlarınızı kaybetmemenize rağmen özellikle günümüzde çalışan gebeler için zor haftalar başlıyor.

Bu nedenle eğer sizi çok zorlayacak bir gebelik dönemi içerisinde hissediyorsanız doğum iznine ayrılmanızı tavsiye ediyoruz. Ama rahat geçiren gebeler içinde 37. gebelik haftasına kadar çalışma tempolarını birazcık hafifletmekle beraber devam edebilirler.

Bebeğiniz için oldukça keyifli bir hafta, çünkü o artık kendisini günlük yaşama hazırlıyor. Emme ve yutma reflekslerini geliştiriyor, ultrasonda dilini ağzından çıkardığını, suyunu yuttuğunu ve tekrar hıçkırarak nefesini karın kaslarını çalıştırdığını keyifle izleyeceğiniz bir hafta.

Hareketlerini günlük olarak çok düzenli, mutlaka hareketlerini artık takip etmeniz gereken hastalarınız başladı. Bu nedenle gün içerisinde mutlaka 10-15 tane düzenli büyük hareket ve özellikle yemek sonrası keyifli anlar takip etmeniz gereken önemli bulgulardır.