Uyku testi nedir ne kadar sürer nasıl yapılır?

Uyku testi için hasta,özel olarak düzenlenmiş bir odada yatırılır. Bu odaya yattıktan sonra bir teknisyen gelir hastanın başına önce küçük teller yapıştırır. Gözlerinin etrafına, çenesinin altına, göğsüne küçük teller yapıştırır, karnına Kemer takar, bacaklarına küçük terler yapıştırılır ve çok rahat bir odada, sanki hasta hastane odası gibi olmayan yatak odası gibi olan bir odada yatması istenir.


Bu sırada bir ilaç verilmez. Çünkü burada görülmek istenen doğal uykudur yani hiçbir etki altında olmadan uykudur.

Peki bu tellerle nasıl uyuyacağım diye düşünürsünüz. Bu tellerle çok rahatlıkla uyursunuz. Çünkü bu teller gece boyunca çıkmayacak bir malzemeyle yapıştırılmıştır. Siz bu telleri elinizle çekseniz de çıkartamazsınız.

Dolayısıyla yatakta dönebilirsiniz, hareket edebilirsiniz, herşeyi yaparsınız. Bu sırada sizin en önemli olarak beyninizde ne olup bitiyor bu görülür. Uyku sırasında kalpte, solunum fonksiyonlarında, kaslarda, bacaklarda ne olup bitiyor bunların hepsi kaydedilir.

Sonuç olarak bütün bu fonksiyonlar görüntü ile birlikte kaydedilir ve daha sonra sabah bütün bu teller çıkarılır. Hasta evine gönderilir ama hekim gelir ve geceki kaydın hepsini saniye saniye değerlendirir ve sonuçta uyku sırasında beyinde, kalpte, kaslarda ne olup bitiyor, sonra fonksiyonları nasıl bunların hepsi değerlendirilir ve sizin uyku bozukluğunuzun nerede ortaya çıktığı, nasıl ortaya çıktığı belirlenir ve ondan sonra da tedavi planlaması yapılır.