Sigara bağımlılığının tedavi yöntemleri

Sigara bağımlılığı Dünya çapında en sık bağımlılıklardan biridir ve zor bir bağımlılıktır. Sigarayı bırakmak o kadar kolay değil, ama yöntemleri tabii ki var.


Öncelikle diğer bağımlılıkların da tedavi ilkelerinde olduğu gibi kişinin istekli olması lazım. Sigarayı bırakmaya istekli, bu konuda düşünmüş, bağımlılık hakkındaki zorluklarının farkına varmış olması lazım.

Tabii ki bundan önce bir danışmanlık hizmeti alarak, bu konudaki fikirleri netleştirmek önemli bir adımdır. Daha sonra bağımlının sigarayı ne zaman bırakacağı konusunda belli bir gün belirlemesi gerekir. Bunun için çevresiyle paylaşmak olabilir, belirli kişilerle paylaşmak ve destek almak olabilir.

Daha sonra zorlandığı zamanlarda, yoğun istek duyduğu zamanlarda paylaşmak için bu konuda destek almak için belirli kişiler ve belirli yöntemler belirlemek önemlidir.

Bunu bir psikoterapi eşliğinde, bir danışmanlık hizmetinde yapmak önemlidir. Bunun dışında çeşitli tedavi imkanları da var. Önemli gelişmeler var, sigara bağımlılığını bıraktırma tedavilerinde özellikle belli bir grup ilaç çok yüz güldürücü sonuçlar veriyor ve yerine koyma tedavilerinde bunlarla birlikte kullanılabiliyor.