Kefir, kuzey Kafkasya kökenli fermente bir içecektir. İnek, koyun yada keçi sütlerinden yapılabiliyor. Kendine özel bakteri kültürü ile mayalanan bir içecektir.
Sindirim sistemi düzenlemede ciddi etkilere sahiptir. Kabızlığı önlemek, hazımsızlığı, şişkinliği gidermek gibi etkileri mevcuttur.
Ayrıca yapılan son çalışmalar diyabet, kalp hastalığı gibi hastalıkların önlenmesinde de etkili olduğunu göstermiştir. Onun dışında bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor.
Kefir, uzun süre tok tutma etkisine sahiptir. Ayrıca içeriğinde barındırdığı probiyotik bakteriler nedeniyle bağırsak hareketlerini düzenliyor ve kabızlığı önlüyor. Bu nedenle dolaylı olarak kilo kontrolünde bir etkisi vardır.
Onun dışında yapılan son çalışmalar kefir tüketen kişilerde hep kilo kontrolü daha iyi olduğunu göstermiştir. Bu anlamda direkt bir etkide söz konusu olabilir.
Sindirim sistemi düzenlemede ciddi etkilere sahiptir. Kabızlığı önlemek, hazımsızlığı, şişkinliği gidermek gibi etkileri mevcuttur.
Ayrıca yapılan son çalışmalar diyabet, kalp hastalığı gibi hastalıkların önlenmesinde de etkili olduğunu göstermiştir. Onun dışında bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor.
Kefir, uzun süre tok tutma etkisine sahiptir. Ayrıca içeriğinde barındırdığı probiyotik bakteriler nedeniyle bağırsak hareketlerini düzenliyor ve kabızlığı önlüyor. Bu nedenle dolaylı olarak kilo kontrolünde bir etkisi vardır.
Onun dışında yapılan son çalışmalar kefir tüketen kişilerde hep kilo kontrolü daha iyi olduğunu göstermiştir. Bu anlamda direkt bir etkide söz konusu olabilir.