Özellikle karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler tükettiğimiz zamanlarda yağlanma biçimi, eğer o kişinin de o bölgeye yağlanması fazlaysa en çok orada olacaktır. Yani karbonhidrat, hamurlu gıdalar, şekerli gıdalar tüketimi arttığı dönemlerde karın bölgesi yağlanması paralelinde artmaktadır ki, günümüzde en çok karın bölgesi yağlanmasına bağlı olarak karşılaştığımız rahatsızlıklardan bir tanesi de insülin direncidir.
O nedenle bu tip yağlanma ile karşı karşıya kalmamak için daha protein sebze ağırlıklı, karbonhidratı daha az şeker ve özellikle basit şekerlerden oluşan bir karbonhidrat değil de kompleks şekerlerden oluşan meyvelerimiz, sebzelerden gelebilecek şekerimiz ya da tahıl grubundan ekmek ama kaliteli karbonhidratlardan gelen karbonhidrat alımı dengemizi sağlamamız gerekir. Diğer tüm kötü adlandırdığımız basit şekerlerden uzakta durduğumuz sürece karın bölgesindeki yağlanma daha az olacaktır.
O nedenle bu tip yağlanma ile karşı karşıya kalmamak için daha protein sebze ağırlıklı, karbonhidratı daha az şeker ve özellikle basit şekerlerden oluşan bir karbonhidrat değil de kompleks şekerlerden oluşan meyvelerimiz, sebzelerden gelebilecek şekerimiz ya da tahıl grubundan ekmek ama kaliteli karbonhidratlardan gelen karbonhidrat alımı dengemizi sağlamamız gerekir. Diğer tüm kötü adlandırdığımız basit şekerlerden uzakta durduğumuz sürece karın bölgesindeki yağlanma daha az olacaktır.