Çocuklarda gıda deri alerji testi tedavisi nasıl yapılır?

Alerjik hastalıkları düşündüren şikayetler olduğunda hekimde uygun görürse alerji testleri yapılabilir. Bu bulgular tekrarlayan öksürük, hırıltı, nefes darlığı, uzamış öksürük, ciltte kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı uzun sürüyorsa özellikle bu ciltteki kaşıntı ve çok sık tekrarlıyorsa ya da yine tekrarlayan öksürük hırıltı ve nefes darlığı varsa bu şikayetlerin altında yatan Alerjik bir hastalık olup olmadığını anlamak için alerjik testleri yapılabilir.


Çocuklarda gıda alerjisi tedavisi

Çocuklarda gıda alerjisi yaşla birlikte düzelebilir. Yani çocuk büyüdükçe alerjik reaksiyon gösterdiği besine artık alerjik reaksiyon göstermeyebilir.

Ama bu düzelme gerçekleşene kadar alerjik olan besini diyetinden çıkarması gerekir. Bu besini hiçbir şekilde yememesi içmemesi gerekir. Bu besini içeren gıdaları da yememesi ve içmemesi gerekir. Besin alerjilerinin aşı ile tedavisi yakın gelecekte gündeme gelebilir.

Çocuklarda alerji testi

Çocuklarda alerjik hastalıkların tanısında deri testi yapılabilir. Deri testi her yaştan itibaren yapılır. Hstanın sırtına ya da kollarına allerjen damlatılır. 15-20 çeşit hastanın verdiği hikaye göre ailenin verdiği hikayeye göre allerjenler damlatılır.

Damlatıldıktan sonra plastik çubuklarla çok basit üzerine çizikler atılır. 15-20 dakika sonra da testin sonucu alınır. Hastanın herhangi bir şeye alerjisi varsa bu 15-20 dakika içinde öğrenilmiş olur.