Bademcik ve geniz eti ameliyat sonrası tekrarlar mı?

Geniz eti alındıktan sonra tekrar büyümesi söz konusu olabiliyor. Özellikle küçük çocuklarda yaklaşık iki-dört yaş arasında eğer geniz eti alınıyorsa bunun genelde 4 yaştan sonra yeniden büyümesi söz konusu olabiliyor ki bunun oranı yaklaşık yüzde 15-20 civarındadır. Ama daha sonra bu çocuğun geniz eti tekrar büyüyebilir şimdi almayalım daha sonra alalım denmiyor.


Çünkü geniz eti almanın ana sebebi çocuğun ağızdan nefes alması, horlaması ya da uykusunda nefes yavaşlaması, nefes durması olmasıdır. Bu semptomları o yaşta ortadan kaldırmak gerekmektedir.

Bu ileriki yaşlarda tekrarlarsa geniz etinin de tekrar yeniden ikinci defa alınması gündeme gelebilir, tehlikeli bir operasyon değildir.

Bademcik için genellikle bademcik ameliyatından sonra bademciğin tekrar büyümesi alışılan bir görüntü değildir. Bazen bademcik ve dil kökü, lenf dokusu birleştiği bölgeden yeniden lenf dokusu büyümeleri görülüyor ama bunun oranı çok azdır, çok nadirdir. Bademcik ameliyatından sonra bademcik büyümesi beklenilen bir şey değildir.