ALKOL mayalanmış şekerli sıvıların damıtıtmasıyla elde edilen yanıcı sıvı. Halk arasında İspirtoda denir. İçkilerde kullanılan alkol, etilalkol ya da etanol denen cinsidir.
Bir de metilalkol vardır ki zehirlidir. Bundan içenlerde körlüğe, feiçlere ve ölümlere neden olur. Günümüzde yalnız üzümden değil, patates ve melastan da geniş ölçüde alkol elde edilmektedir.
Alkol renksiz, keskin kokulu bir sıvıdır, tadı acı ve hafif yakıcıdır. İçilince sarhoşluk verir. Saf olarak içilmez, belli oranda suyla karıştırılarak içki yapılır ve gerekirse tadlandırılır ya da özel kokularla kokulandırılır,
Bir de metilalkol vardır ki zehirlidir. Bundan içenlerde körlüğe, feiçlere ve ölümlere neden olur. Günümüzde yalnız üzümden değil, patates ve melastan da geniş ölçüde alkol elde edilmektedir.
Alkol renksiz, keskin kokulu bir sıvıdır, tadı acı ve hafif yakıcıdır. İçilince sarhoşluk verir. Saf olarak içilmez, belli oranda suyla karıştırılarak içki yapılır ve gerekirse tadlandırılır ya da özel kokularla kokulandırılır,