BEBEĞİN SIVISININ FAZLA VEYA AZ OLMASI BEBEĞE ZARARLARI

Anne karnında bebekler amniyon denilen bir sıvının içerisindedir. Peki bu sıvının az veyahutta çok olması bebeği nasıl etkiler? Bu oranın ayarlanmaması durumunda bebeklerde ciddi tahribatlar görülmüştür. Yediğiniz ve içtiğinize dikkat etmeniz çok önemli.




Erken dönemde özellikle ilk altı ay içerisinde bebeğin suyu az olduğu zaman, bu bebeklerin üçte birinde akciğer gelişimi söz konusu olmuyor ve bebek doğduğu zaman yaşayamıyor.

Yine sıvı az olduğu zaman bebek sıkışıyor rahim içerisinde, bu sıkışıklık özellikle kolların bacakların gelişimini bozuyor. Yine üçte bir bebekte kollar ve bacaklar gelişmemiş oluyor ve buna bağlı sıkıntılar oluyor.

Gebelikte sıvı alımı çok önemli, bir gebenin günde ortalama 2-3 litre sıvı alması isteniyor. Ama sadece aldığı sıvı ile ilgili değil, o sıvıyı oluşturan pek çok kaynak var. Bunlardan biri bebeğin idrar miktarı, idrarını bebek o sıvı içerisine yapıyor ve bir kısmını bebeğin İdrarı ile oluşuyor sıvının.

Yine plasentanın iyi çalışması bu sıvının normal olmasında önemli. Bunlarda bozukluk varsa, bebeğin böbrekleri ile ilgili sorunları varsa, Plasenta ile ilgili problemler varsa o zaman bunlar sadece sıvının azalmasını değil bebekte ciddi başka problemlerin oluşmasına yol açıyor.