Göbek yağlanması nasıl önlenir kaça ayrılır? işte neden olan yiyecekler

Göbek yağlanması nasıl önlenir ve göbek yağlanmasını önlemek için neler yapılabilir? Yağlanma biraz kişinin anatomisi ile alakalıdır. Normalde yağlanma elma tipi, armut tipi olarak adlandırılır. Elma tipi yağlanma abdominal karın bölgesi yağlanmasıdır, en çok erkeklerde görülen yağlanma tipidir. Özellikle 30 yaş üzerinde çok daha fazla görülür.

Göbek yağlanması nasıl önlenir?

Bayanlarda da menopozdan sonra görülen bir yağlanma türevidir. Çünkü bayanlarda östrojen hormonu oradaki yağlanmayı azalttığı için menopozdan sonra erkeklerle aynı kulvara gelerek karın bölgesi yağlanması olur.

Armut tipi basen yağlanması hayati tehlikesi olan bir yağlanma türevi değildir. Abdominal karın bölgesi yağlanması, diğer yağlanmalara göre daha fazla risk içerir. Çünkü organlara yakın olduğu için diyabet riski, hipertansiyon riski, kalp riski gibi biçimlerde sıkıntılar yaratabilir.

Karın bölgesi yağlanmasını en çok hangi gıdalar yapar?

Özellikle karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler tükettiğimiz zamanlarda yağlanma biçimi, eğer o kişinin de o bölgeye yağlanması fazlaysa en çok orada olacaktır. Yani karbonhidrat, hamurlu gıdalar, şekerli gıdalar tüketimi arttığı dönemlerde karın bölgesi yağlanması paralelinde artmaktadır ki, günümüzde en çok karın bölgesi yağlanmasına bağlı olarak karşılaştığımız rahatsızlıklardan bir tanesi de insülin direncidir.

O nedenle bu tip yağlanma ile karşı karşıya kalmamak için daha protein sebze ağırlıklı, karbonhidratı daha az şeker ve özellikle basit şekerlerden oluşan bir karbonhidrat değil de kompleks şekerlerden oluşan meyvelerimiz, sebzelerden gelebilecek şekerimiz ya da tahıl grubundan ekmek ama kaliteli karbonhidratlardan gelen karbonhidrat alımı dengemizi sağlamamız gerekir. Diğer tüm kötü adlandırdığımız basit şekerlerden uzakta durduğumuz sürece karın bölgesindeki yağlanma daha az olacaktır.