Bebek odası hazırlama ve alınması gereken malzemeler

Bebek odası nasıl hazırlanır ev dekorasyon ve bebek odasında olması gerekenler nelerdir? İşte Bebek odası hazırlama ve alınması gereken malzemeler..

Küçük misafiriniz evinize gelmeden önce birtakım değişiklikler yapmanız gerekebilir. Bu bebek odası hazırlanması ile başlıyor. Bebek odası yapacaksanız bebeğinizin eşyalarını, mobilyalarını, halılarını daha önceden almalı, odasını daha önceden boyatmalı ve evin bu odasını havalandırmalısınız.

Bu tip işler bebeğin doğumundan sonraya kaldığı takdirde sıkıntılara sebep olabiliyor. Bebek odalarında halıfleks hiçbir zaman önerilmiyor. Küçük, odaya uygun halılar yeterlidir. Yüzey temizliği yaparken ise çok parfümlü olmayan yüzey dezenfektanları kullanılabilir.

Bebek için alınması gereken malzemeler

Öncelikle kıyafetlerden başlayalım. İç tulumlar, dış durumlar, çoraplar, şapkalar ve eldivenler olmazsa olmazlardandır. Güvenlik önlemleri olarak araba koltuğu, puset, ana kucağı gibi malzemeler almanız gerekiyor.

Yine bunların yanı sıra hırkalar, yelekler, ağız mendilleri kullanabiliriz. Bu tip malzemeler bebeğiniz hızlı büyüdüğü için gereğinden fazla olmamalıdır. Bebek büyüdükçe yenilerini alabilirsiniz.

Anneler için gerekli malzemeler

Öncelikle önden açılan gecelikler, önden düğmeli ya da fermuarlı önemli değil, önemli olan şey burada önden açılan gecelikleri tercih edilmeli. Bunun dışında uyumlu hırkalar, şallar, sabahlıklar kullanmanız gerekebilir. Yine çoraplar, iç çamaşırları, emzirmeye uyumlu sütyenler ve göğüs pedleri olmazsa olmazlardır.

Bundan başka yine taraklar, tokalar, annelerin uygun saç bantları, makyaj malzemeleri yine yanınızda bulundurmanız gereken malzemelerdir.