Gebelikte anneden kaynaklı oluşabilecek risk faktörleri nelerdir? hakkında bilgi

Gebelik bir yolculuktur. Yolculuk sırasında bir problem çıkabilir. Dolayısıyla işte burada işiniz bir perinatoloji uzmanına dayanıyor. Gebelik çok güzel giderken sıklıkla gebeliğin 6. ayından sonra bazı problemler çıkar. Örneğin gebelik şekerinin çıkması, preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi, annenin tansiyon yükselir protein kaçağı olur ve anne bebek ölümü ile dair sona erecek çok ciddi bir durumdur.

Bunlar ancak önce bebeğin suyunun azalması veya artması veya bebeğin kilosunun düşük kalması, erken doğumun sonlanabilmesidir. Anneye bağlı, bebeğe bağlı birçok problemle karşılaşılabilir. Tüm bunların öngörüsünün yönetimini ve sağlıklı biçimde doğum zamanlaması yapabilmesi bir perinatoloji uzmanına dayanacaktır.


Bebek kilosu, suyu azaldı bir an önce bunu doğurtalım değil zamanında mümkün olduğu kadar geç doğurtmaktır. Anne karnında ne kadar bebek bir gün kalırsa, küvezde dışarıda bir gün kalmasından daha iyidir. Bu yüzden doğru karar vermek, doğru zamanda doğum kararı verebilmek bunlar yine perinatoloji uzmanına dayanmaktadır.