Tencerede Mısır nasıl patlatılır, Mısır patlatırken ne kadar yağ konur ve neye dikkat edilmeli? Patlamış mısır hazırlamak isteyenler için evde kolayca yapılabilecek bir tarif hazırladık.
Mısır nasıl patlatılır?
Öncelikle yüksek ateşte yanan ocağın üzerine koyduğumuz tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ ve dört yemek kaşığı mısır atıyoruz. Tuzu isteğe göre ekleyebilirsiniz.
Yağı, mısırı ve tuzu koyduktan sonra tencereyi kapak açıkken biraz sallayın, daha sonra kaşık kullanmadan bu işlemi birkaç dakika sonra tekrar yapın.
Kısa süre içinde bir-iki tane mısır patlayacaktır, daha sonra tencerenin kapağını kapatıp bir kaç kez daha tencereyi sallayıp bırakın. Kısa süre içinde patlamış mısır hazır hale gelecektir.