Medovik Rus pastası nasıl yapılır içinde ne var? Ballı Cevizli Rus keki tarifi

Medovik Rus pastası nasıl yapılır ve içinde ne var? Evinizde her zaman çok kolay hazırlayabileceğiniz Ballı Cevizli Rus keki tarifi sitemizde.

Rus pastası (Ballı pasta) Medovik tarifi


Keki için cam bir kaseye 4 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şeker alınır iyice çırpılır. Ardından 3 yemek kaşığı tereyağı eklenerek karışım benmari usulü kaynayana kadar pişirilir.

İçerisine iki yemek kaşığı bal eklenir ve iyice karıştırılır. Karışım kaynayınca ocaktan alınır. Karışımı 7 su bardağı un azar azar ilave edilir.

Hazırlanan hamur yaklaşık 15 dakika kadar üzeri örtülerek dolapta bekletilir.

Muhallebisi için bir tencereye 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, iki buçuk su bardağı süt alınır ve karıştırılarak pişirilir.

Muhallebi kaynadığı zaman altı kapatılır, içerisine bir yemek kaşığı tereyağı, bir paket vanilya ve 2 yemek kaşığı bal eklenerek iyice karıştırılır.

Ardından dolaptan çıkarılan kek hamuru un ile toparlanarak eşit parçalara bölünür. Parçalar beze haline getirilir.

Bezeler 2 yağlı kağıt arasında bir tabak veya kapak ölçü alınarak olabildiğince ince bir şekilde açılır.

Açılan hamurlar fırın tepsisine alınarak 180 derece fırında yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirilir.

Hamur bir bisküvi hamuru olduğundan çıkar çıkmaz şekil verilmesi gerekir. Bunun için ölçü aldığımız tabak veya kapak ile hemen kesilmesi gerekir.

Çıkan parçalar bir kenara alınır, ardından kek soğumaya bırakılır. Kenarlarından çıkardığınız parçalar rondodan geçirilerek un haline getirilir. Daha sonra keklerin arasına muhallebi konularak pasta haline getirilir.

Artan muhallebi kekin üzerine ve kenarlarına iyice yedirilir. Rondodan geçirilen kırıntılar ile her tarafı kaplanır. Pastamız servise hazır. Servis ederken üzerine bal ve kaymak kullanabilirsiniz.