Kumlu pasta tarifi ve malzemeleri Kumlu kek Kumdan nasıl pasta yapılır?

Kumlu pasta tarifi ve malzemeleri nelerdir diye merak edenler için; evde kolayca hazırlanabilecek bir tarif hazırladık. Kumlu kek yada Kumdan nasıl pasta yapılır? işte tüm detaylar..


Kumlu pasta tarifi
Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurta, bir su bardağı toz şeker alınır ve beyazlaşıncaya kadar çırpılır.

Daha sonra bir çay bardağı süt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya, üç yemek kaşığı kakao elenerek eklenir ve iyice karıştırılır.

Yağlanmış fırın tepsisine hazırlanan kek harcı boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Ilıyan kekin üzeri bir su bardağı süt gezdirilerek ıslatılır.

Kreması için bir litre süt, bir su bardağı toz şeker, üç yemek kaşığı nişasta, iki yemek kaşığı un ve üç yemek kaşığı kakao kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.

Daha sonra bir paket vanilya, bir tatlı kaşığı tereyağı, 80 gram sütlü çikolata karıştırılarak eritilir. Ardından sıcak krema ılıyan kekin üzerine dökülür.

Üzeri için bir paket kakaolu bisküvi rondo da un haline getirilir, soğuk kremanın üzerine serpilir ve kekin üzeri düzeltilir.

Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.