İrmikli yoğurt tatlısı nasıl yapılır ve tarifi nedir diye merak edenlere kullanılacak malzemeleri ve evde en basit yapılışı hakkında bilgi sitemizde.
İrmikli yoğurt tatlısı tarifi
İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır. Bunun için dokuz Türk kahvesi fincanı şeker ile dokuz Türk kahvesi fincanı su tencereye alınır.
5 dakika kaynadıktan sonra, bir dilim limonun suyu eklenerek 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker ile çırpılır. 3 yemek kaşığı yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
İki buçuk kahve fincanı irmik, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 4 kahve fincanı un eklenerek karıştırılır.
Fırın kabı yağlanarak hamur dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan keke ılımış şerbet dökülür.
Üzerine uygun bir tepsi kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.