Hamilelikte kilo alımı hesaplama ne Kadar olmalı kaç kilo alınmalı?

Hamilelikte kilo alımı hesaplama programı arayanlara gebelikte kilo ne kadar olmalı kaç kilo alınmalı? Gebelikte ideal olan, testlere başlamadan önce kişinin gebe kalmaya niyetlendiğinde bunu planlayarak gebe kalmadan önce hekime gelmesidir.

Çünkü mevcut bir sağlık problemi varsa önce bunların halledildikten sonra gebeliğe başlanması ideal olan durumdur. Çok zayıf başlamak, çok kilolu başlamak, diyabetli veya hipertansiyonlu başlamak, vitaminlerin az olması, kansızlıkla beraber başlamak gebelikte bir sürü problemi de beraberinde taşır. Hastalara öncelikle kontrolünü yaptırdıktan sonra gebe kalması önerilmektedir. Gebe kaldıktan sonra ise adetinin rötarlı olduğunu, yani geciktiğini gördüğü andan itibaren Hekim ile mutlaka iletişime geçmesi gerekiyor ki, başlangıçta her şey yolunda mı, değil mi bunlar tespit edilsin.


Bunlardan bir tanesi normalde gebe kalmadan da her kişinin mutlaka bilmesi gereken kan grubunun ne olduğu son derece önemli kan grubunu bilmiyor ise mutlaka yaptırması gerekiyor. Bir diğeri hepatit ilgili bir riski var mı, yok mu buna bakılması gerekiyor. Bir tam kan sayımı yapılır, gebeliğe başladığında kansızlık var mı, idrar tahlili yapılır bir enfeksiyonu var mı diye. Çünkü gebelikteki bir takım fizyolojiler den dolayı bunlara değişiklikler veya hasta için ortaya riskler çıkabilir. Eğer hastanın sistemik bir hastalığı varsa buna yönelik testlerin de mutlaka ilave edilmesi gerekiyor.

Boyunuzu ve kilonuzu giriniz
Boy :  Kilo:     

Önceki vücut kitle indeksiniz
Gebelikte almanız gereken kilo
ile Kilo arası
Haftalık alınacak ortalama kilo

Bir diğeri gebe kaldığını öğrendiğinde gebeliğin belirli bir döneminde doktor ile irtibata geçtikten sonra erken bir ultrason yapılması tavsiye ediliyor. Buradan da amaç tek gebelik mi, çoğul gebelik mi, normal gebelik mi, dış gebelik mi, bebek tek mi değil mi, yolunda mı, bebeğin kalbi atıyor mu atmıyor mu, çoğul gebelik ise bunun erken döneminde tek yumurta mı, 2 yumurta mı veya daha fazla mı? bunlarla ilgili değerlendirmeyi yapmak içeride bir kanamayla ilgili problemi var mı, içeride adneksiyal kitlesi var mı, rahim ağzında bir gevşeklik kısalık var mı? bilinirse gebelikle ilgili her şeyin yolunda gittiği daha net olarak görülebilir.