Etimek tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Muhallebili tarifi hakkında bilgi

Etimek tatlısı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Bir çok insanın damak zevkine hitap eden Muhallebili Etimek tarifi hakkında bilgi sitemizde.

Etimek tatlısı tarifi


Tatlının şerbetini hazırlayarak işe başlıyoruz. Bunun için bir buçuk su bardağı şekeri bir tencerede karıştırarak eritelim. Şekerler tamamen eriyip karamelize olduğunda 2 su bardağı su ilave edelim. 

5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve 10 dakika kadar beklemeye bırakalım.

Bu sırada 12 adet tuzsuz etimeği uygun bir büyüklükteki tepsiye dizelim. Hazırladığımız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirelim. Etimeklerin tamamen ıslanmalarını sağlayalım. 

Etimekler şerbetini çekerken tatlımızın kremasını hazırlayabiliriz. Bunun için bir litre süt, 6 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını çırparak kaynayıncaya kadar pişirelim.

Kaynadıktan sonra ocaktan alarak tereyağı ve vanilya ilave edelim ve tekrar çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi etimeklerin üzerine boşaltalım, üzerini düzeltelim. 

Krem şanti için bir su bardağı soğuk süte 1 paket krem şanti ekleyip tarifine göre hazırlayalım.

İyice soğuttuğumuz tatlının üzerini krem şanti ile kaplayalım. Tatlımızı buzdolabında bir gece beklettikten sonra üzerini isteğe göre fındık, ceviz veya fıstık ile süsleyip servis edebiliriz.