E devlet bordro sorgulama nasıl yapılır maaş bordrosu nasıl alınır? e-bordro sorgulama hakkında bilgi

E devlet bordro sorgulama nasıl yapılır ve Maaş bordrosunu nasıl görebilirim? diye merak edenler için; E devletten bordro alınır mı, E devletten bordroya nasıl bakılır ve E devlet maaş bordrosu nedir? konuları hakkında detaylı bilgi hazırladık. Ocak 2022 zamlı maaş bordroları sisteme eklendi. Peki e-Devlet kapısı üzerinden Maaş bordrosunu nereden görebilirim? E devlet bordro sorgulama işleminden yalnızca memur olanlar yararlanabiliyor. İşte e-bordro sorgulama hakkında bilgi

e-Devlet hizmetleri kapsamında e-Bordro sorgulama sistemi ile maaş bordroları internetten kolayca öğrenilebiliyor. Yalnız bu hizmet özel sektör, 4C yada diğer sözleşmeli çalışanlar için kullanılamıyor.


E devlet bordro sorgulama nasıl yapılır?


E devlet bordro sorgulama için ilk önce "www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama" adresine gidin. Sayfanın sağ üst bölümündeki "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın. Açılan ekranda belirtilen yerlere T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifrenizi girin.


Sisteme girdikten sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı sistemine tıklayın ya da arama kısmından bordro sorgulama yazıp aratın. Belirtilen hizmetin üstüne tıkladığınızda maaş bordronuzun tüm detaylarını görebilirsiniz. 


Kazandığınız net ve brüt maaş, sigorta primleriniz, maaş kesintileri gibi bilgileri bu sayfada görebilirsiniz. Ayrıca sayfada yer alan ''yazdır'' butonuna tıklayarak maaş bordronuzun çıktısını alabilirsiniz.