Doğalgaz desteği yardımı başvuru nasıl yapılır ne kadar şartları nelerdir kimlere veriliyor ne zaman başlıyor?

Doğalgaz desteği yardımı başvuru nasıl yapılır ve ne kadar? Dar gelirli Aileler için verilecek olan Doğalgaz desteği şartları nelerdir ve kimlere veriliyor? e devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına yapılabilecek Doğalgaz desteği başvurusu ne zaman başlıyor ve nasıl nereden alınır? Hakkında detaylı bilgi sitemizde.

Doğalgaz destek başvurusu nasıl yapılır?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı destek için başvurular 15 Şubattan sonra başlayacak. Dar gelirli aileler için verilecek doğalgaz desteği başvuruları e devletten yapılacak. Destek ise PTT karta yatırılacak.


Doğalgaz desteği kapsamında 4 milyon haneye 450 TL ile bin 150 TL arasında destek verilecek. Ödemeler ise mart ve ekim aylarında iki eşit taksitle yapılacak.


Uygulama ile dar gelirli vatandaşların doğalgaz faturaları altında ezilmesi engellenecek. Hanelere 450 TL ile Bin 150 TL arası destek sağlanacak.


Doğalgaz desteği almak isteyen vatandaşlar e devletten ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapabilecek. Ödemeler ise PTT kartlarına yatırılacak.


Başvuru yapan kişiler faturasını göstererek PTT'den ödemesini alabilecek. Bu kapsamda doğal gaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez gerçekleştirilmesi planlanıyor.