Salam nedir neyden nasıl yapılır nasıl bir yiyecektir? hakkında bilgi

SALAM ince kıyılmış sığır ya da domuz etinden yapılan ve soğuk yenen bir yiyecek. Kıyma makinesinde çekilen et, renk alması için soğukta 3-4 gün bekletilir. Ara sıra üstüne buzlu su dökülür. İçine biber, zencefil, kişniş gibi tat ve koku maddeleri ve tuz karıştırılır.

Ayrıca yoğurma makinelerinde karıştırılırken içine kuyruk yağı parçaları, tane karabiber, çam fıstığı gibi malzemeler konur. Hazırlanan et hamuru makine ile bağırsaktan kılıflara doldurulur.


Uçları bağlanan salam parçaları bir süre yüksek sıcaklıkta bekletildikten sonra fırında talaş dumanına tutulur, sonra 77 derece sıcaklıkta suda pişirilir. Salamın İspanyol salamı, Macar salamı, London salamı, fıstıklı salam, kan salamı, krakova salamı gibi pek çok çeşidi vardır.