Londra'da engelliler ayaklandı


Londra'daki otobüslerde tekerlekli sandalye alanlarının veya rampaların bozuk olduğunu, her istasyonda asansör ve basamaksız yolların bulunmadığını, durumun herkesin seyahat etme özgürlüğüne gölge düşürdü..

Londra Belediye Başkanlığı önünde toplanan protestocular, yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimlerinin bu anlamda büyük bir önem taşıdığını işaret ettiler. Lord Richard Dutton isimli engelli, "Bugün Belediye Başkanı temsilcileri ile bir araya geldik. Ancak taleplerimiz konusunda yeterli duyarlılık alamadık. Özellikle metroda engelliler sorun yaşıyorlar ve metroların çoğunda engeliler düşünülmemiş. Sadece Jubilee hattında bazı iyileştirmeler var. Trenler ve üst tren istasyonlarında da benzer sorunlar yaşıyorlar. Olimpiyatların yer alacağı Stratford istasyonu civarında bir sorun olacağını düşünmüyorum ancak son ziyaretimde 20 dakikalık yolculuk, 1 saat 45 dakika sürdü. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bizim talebimiz sorumluluklarını yerine getirmeyen Belediye Başkanı Boris Johnson'ın yaklaşan seçimlerde görevini tamamlayıp çekilmesi. Diğer adaylar bu konuya duyarlı ve bu konuda yapılacaklar konusunda fikir sahibiler" dedi.

Brian Pope isimli bir diğer engelli ise, "Belediye önünde protesto yapıyoruz. Ve hala Belediye başkanı aşağıya gelip bizi dinlemedi. Talebimiz metroda engellilerin düşünülmesi, otobüslerde ve taksilerde bizlerin düşünülmesi ve bizlerin bir yerden bir yere ulaşabilmesi için kolaylıklar yaratılması" açıklamasında bulundu.